Duiken en snorkelen

Bekijk de Costa Blanca onder water

De Costa Blanca kent een kuststrook van meer dan 200 kilometer die loopt van Denia tot en met Pilar de la Horadada. Met circa 170 stranden zijn er een aantal goede duik- en snorkelplekken, met name aan de wat ruigere noordzijde. De temperatuur in de Costa Blanca is het gehele jaar door aangenaam. De gemiddelde temperatuur komt in geen enkele maand onder de 12 graden. Dit komt door de invloed van de Middellandse Zee en de bergen in het binnenland die de warmte vasthouden. In de maanden juni tot en met oktober is de watertemperatuur gemiddeld warmer dan 20 graden. De zee is het koudst is de maanden februari en maart met een gemiddelde van 14 graden Celsius.Van juni tot en met oktober heeft het water een gemiddelde temperatuur van meer dan 20 graden. In de maanden februari en maart is de zee het koudst, met een gemiddelde temperatuur van 14 graden Celsius. Het water is relatief kalm, heeft geen gevaarlijke stromingen en herbergt een zeer uiteenlopend onderwaterleven. Naast de typische vissen van de Middellandse zee vindt u hier roggen, zeepaardjes, krabben, octopussen en morenen. Zonnevissen bezoeken de kust van de Costa Blanca vanaf het eind van de lente en in september en oktober vinden we sardines en barracuda’s. Ook zijn er zeegrassen in vele kleuren te bewonderen. Er zijn aan de Costa Blanca drie duikcentra. Ervaren duikers kunnen hier naartoe om bootduiken te maken. Ook is het mogelijk om uw PADI-duikbrevet te halen, duikuitrusting te huren en een duik te plannen. Voor snorkelen kunt u natuurlijk overal aan de kust terecht. Wij helpen u graag als u een cursus wilt volgen of een bootduik wilt maken. Een proefduik in ons zwembad behoort ook tot de mogelijkheden.

De beste duik- en snorkellocaties

La Granadella

Dit strand in de gemeente Jávea wordt door velen beschouwd als een van de beste stranden in Spanje. Hier vinden we een bodem waar wit zand en Posidonia elkaar afwisselen, met octopussen, goudmakrelen, grote steekmosselen en andere onderwatersoorten. Daarnaast heeft het strand ondiep en kalm water, waardoor het ideaal is voor duikers die net beginnen. Het is ook een toplocatie voor andere activiteiten zoals kajakken op zee.

Portixol

Het eiland Portixol is een natuurgebied met een populair vogelreservaat, met ook een rijk onderwaterleven. De rotsachtige zeebodem, bedekt met zeegras, biedt een thuis aan verschillende soorten baarzen, palingen en rifbaarzen. Ook kan af en toe een pijlinktvis worden gezien. Het water is eenvoudig toegankelijk vanaf het kiezelstrand, dat verbonden is met de hoofdweg via een trap.

De 'Vaporet'

De 'Vaporet' is het wrak van een vrachtschip en ligt op circa 6 km afstand van de haven van Denia. Dit schip is aan het eind van de 19e eeuw gezonken en is nu de thuishaven van heel veel vissoorten, waaronder sardines en kreeften. Vanwege de aanzienlijke diepte, de mogelijke stromingen en het beperkte zicht is het raadzaam dat alleen zeer ervaren duikers deze duik ondernemen en zelfs dan alleen onder optimale omstandigheden.

Peñón de Ifach

Deze prachtige duik maakt u aan de noordkant van de Peñón de Ifach, in Calpe, en wordt gekenmerkt door de rotsachtige bodem en de enorme bogen die in een aantal van de rotsen zijn ontstaan. In deze omgeving vinden we een aantal van de grootste octopussen die voorkomen aan de Costa Blanca en talrijke zeeanemonen. Brasems, morenen, tandbaarzen en ombervissen komen hier ook voor. Dit is een redelijk diepe duik, u hebt dus een bepaalde mate van ervaring nodig.

Goede locaties om te snorkelen: 1. Calpe: – Cala El Racó – Cala del Penyal 2. Denia: - Cala les Rotes 3. Xàbia/ Jávea: - Parador de Jávea - Caleta de Dins 4. Mar Azul: - Cala la Barraca/Platja del Portixol: - Playa de Carambolo 5. Cala Granadella 6. Moraira: - Cala Moraig 7. L’Albir: - Racó del Pallarès 8. Benidorm: – Benidorm eiland (pauweneiland) – Playa Racó del conill – Tio Ximo – Cala Almadrava – Cala Ximo

La Granadella

Comments are closed.